Thursday, July 9, 2009

orang "melayu"

orang cakap bangsa "melayu" ni
  • tak mesra alam
  • naik lemak
  • ske naik minyak
  • suka sgt tunjuk bodoh tak tentu pasal...
aku TAK percaya!! sbb tu bangsa aku. mestila aku pertahankan bangsa aku.

kau yang bukan bangsa melayu mesti percaya kan... tapi aku tak salahkan kau. HAKIKATNYA dah memang macam itu..

orang bangsa lain pun ada yang berperangai macam yang aku sebut kat atas. bukan perfect sangat pun. dah acuannya macam itu jadi hasilnya pun begitu. tapi biasanya melayu yang kene bantai teruk sbb kononnya Malaysia ni dia punya.

Meh sini. pagi ni aku sendiri yang nak bantai teruk bangsa aku sendiri.

SBB AKU BENGGANG DENGAN BANGSA AKU..

dan disebabkan kebenggang-an aku. aku pun telah ter-include dalam golongan yang aku sebut di atas.(untuk golongan ske tunjuk kebodohan tak tentu pasal)


pagi-pagi aku bangun nak settlekan sesuatu. semangat ni. mood pun baik.
sampai sana aku senyum..senyum..dan senyummm. senyum macam dalam kempem senyum tu.

aku: bang saya nak ....... ......
abg kaunter: bak ic (buat muka mcm taik)
aku: bagi ic dan senyum(dalam hati eh ko ni pagi2 wat muka cm taik)
abg kaunter: dik adik punya ........ ni ada problem ni(wat muke taik lagi)
aku: problem mcm mane bang(still senyum tapi xikhlas)
abg kaunter: tahla abg pun tak tau. adik gi tanye sendiri la dgn.......................
aku: dgn rasa xpuas hati aku pun jawab " entahla bang saya pun tak tau kenapa muka abg mcm taik pagi ni


aku pon bla dan pergi kaunter lain.. kali ini aku pilih wanita cina..

aku nak complaint:
dah tentu kau tu kerja layan pelanggan. boleh tak kau buat muke mesra alam sket. walaupun kalau dah memang muka kau tu tuhan jadikan tak mesra alam.

dahla aku ni bermasalah. kerja kau sepatutunya membantu dan menyelesaikan msalah bukan menambah masalah


orang kata kelompok manusia sebegini patut kerja kat dalam hutan.....

tapi SALAH...

YANG AKU NAMPAK..
orang yang kerjanya dalam hutan tu 1000000000 juta kali ganda mesra daripada kau yang berkerja dalam aircond dan berpakaian kemas...



4 comments:

TashadeNatasha said...

biasa lah. kempen mesra pelanggan sana sini. tp hasilnya tak nampak.

kelam.

ody el-shirazy said...

nampak cam taik,
bau pun cam taik,
rasa pun sama jgk.. cam taik..
memang taik la tuw!
agaga

lovie say : said...

ko ody xyh nk ikut pangai cm abg taik ni

mustno said...

slalu org yg kt kaunter memang cm gitu...nyampahhhh

About